Avansarea rimează cu învățarea: Recomandări pentru First Time Managers
În ansamblu, rolul unui First Time Manager se aliniază cu creșterea competitivității organizaționale și include delegarea, prioritizarea, acordarea de feedback, bugetarea, gândirea strategică, utilizarea Microsoft Excel și prezentări de business.
Un manager potrivit este apreciat și integrat în echipă rapid, mai ales dacă funcționa deja în rol operațional. Datorită culturii de recunoaștere a meritelor, ai promovat la rol de executivi oamenii dedicați și performanți din interiorul companiei. Pe cât de merituoasă este această poziție, pe atât este de plină de provocări, deoarece noul manager trebuie să răspundă așteptărilor organizaționale.
Pentru că s-a dovedit de o performanță deosebită și are cunoștințe profunde despre companie, apar situații de creștere care îi rămân în minte. Un pas îi mai este necesar ca să atingă nivelul de succes previzionat, anume să se simtă mai încrezător în abilitățile sale prin:
- Reamintirea obiectivelor
- Împărtășirea percepției asupra situației
- Analiza și învățarea din experiență
- Punerea în practică
Voila! Cu experiența de învățare de valoare adăugată își dezvoltă abilitatea de a auto-reflecta și devine conștient de propriile abilități și comportamente.
Dezvoltarea echipei de către First Time Manager
Dacă ai promovat în rol executiv pentru prima oară, probabil first time managerul în cauză este entuziasmat peste măsură, dar și dezorientat. Citești articolul potrivit deoarece când acesta traversează pentru întâia oară rolul de manager situația poate fi intimidantă, dar este de așteptat. Este timpul să înceapă să își asume un rol eficient de conducere.
Consultă acum 4 pivoți de comportament pentru îndeplinirea rolului de manager în companie pentru întâia oară:
-
Deleagare
Împărțirea responsabilităților și autorității către membrii echipei optimizează timpul, compania și dezvoltă angajații de pe toate nivelurile.
Evită situații inconfortabile precum suprasolicitarea first time managerului, scăderea productivității echipei, dezvoltarea insuficientă a angajaților, blocaje în fluxul de informație sau lipsa încrederii în organizație.
-
Prioritizare
Stabilirea unei ordini de importanță realiste pentru task-urile de gestionat reduce stresul și riscul de epuizare, duce la îndeplinirea obiectivelor cheie și abilitează managementul noilor responsabilități.
Evită scăderea eficienței în muncă, pierderea de oportunități importante și scăderea încrederii în capacitățile de conducere ale first time managerului.
-
Feedback
Crearea unei culturi de feedback și recunoaștere determină un mediu propice dezvoltării și motivării angajaților și deblocarea clarității pentru echipă deoarece primesc îndrumări pentru îmbunătățire.
Evită stagnarea profesională a angajațior, scurt-circuitarea problemelor și scăderea moralului și angajamentului.
-
Să fii manager este o experiență de învățare continuă și va avea întotdeauna minim un punct de îmbunătățit, așa că transformă-l participând la Cursul Practic: Delegare, Prioritizare și Acordare Feedback
Rolul esențial al Bugetării și Gândirii Strategice
Presiunea este mare pentru un novice manager, dar este transformată cu ușurință în oportunitate participând la cursul Bugetare și Gândire Strategică.
- Când un First Time Manager înțelege strategia organizațională locală, are claritate și asupra bugetului alocat pentru echipa sa
- Înțelegerea bugetării ajută la corectarea cheltuielilor, pentru a menține limitele de buget solicitate
- Optimizarea cheltuielilor excesive este direct legată de monitorizarea și controlarea costurilor operaționale. Înțelegându-le, first time managerul e capabil să găsească soluții pentru a reduce potențialele riscuri
- Să evaluezi impactul financiar al deciziilor înseamnă să iei decizii informate privind angajări, investiții și proiecte
- Pentru a se asigura că echipa sa se adaptează la schimbările din companie, acesta planifică resurse și alocă priorități
Securitatea obiectivelor organizaționale pornește de la angajați.
Angajații sunt motivați să lucreze într-un mediu în care există claritate, încredere, oportunități de dezvoltare, stabilitate financiară și posibilitatea de a se implica în proiecte interesante și provocatoare.
Prin urmare, bugetarea și strategia vin cu „trebuie” pentru un First Time Manager.
Abilități cheie ale unui First Time Manager: Prezentări on point
Un First Time Manager obține beneficii din utlizarea aplicației Microsoft Excel laolaltă cu Puterea Prezentărilor de Business în Power Point. Acestea îl ajută să facă prezentări eficiente în cadrul întâlnirilor cu managementul superior, astfel încât să pună în valoare realizările echipei sale și să obțină aprobarea bugetelor pe proiecte.
- Poate folosi funcții și formule pentru a realiza calcule și analize pe care să le prezinte în rapoarte detaliate sau grafice vizuale
- Raportează rezultatele proprii la evoluția și performanța companiei
- Își dezvoltă viziunea de ansamblu, astfel încât să ia decizii fundamentate
- Îmbunătățește comunicarea cu managementul superior
- Demonstrează astfel profesionalismul și abilitățile de management
Dragă First Time Manager, menține constantă evoluția și ritmul învățării!
Autor Corina Ionete, Social Media Manager Dynamic Learning
Fotocredit: www.pexels.com